0364 737 441 office@homeovet.ro
29 Octombrie este: 

Ziua Mondială a Pisicilor

Cine te trezește în fiecare dimineață, îți ține de cald și din când în când nu te lasă să dormi noaptea însă toarce de fiecare dată când o mângâi? Bineînțeles că vorbim despre pisica ta, iar azi 29 Octombrie este Ziua Mondială a Pisicilor, ziua perfectă în care să-ți arăți aprecierea față de prietenul tău blănos!

Ziua Mondială a Pisicilor

De mii de ani pisicile au făcut viața oamenilor mai frumoasă. Acestea au fost venerate și păstrate pe lângă casa omului din cele mai vechi timpuri. Cel mai probabil nu doar pentru că aveau un rol în controlul dăunătorilor, dar și pentru confortul pe care îl aduceau stăpânilor lor.

Pe lângă faptul că pisicile torc atunci când le mângâi și asta te ajută și pe tine să scapi de stres, ele mereu fac câte o năzbâtie amuzantă care ne face să le iubim și mai mult. Să nu mai vorbim de rolul lor important în popularea internetului cu nenumărate videouri amuzante.

De aceea de ziua lor merită un tratament special. Nu uita ca azi să acorzi extra atenție blănosului tău. Să-i cumperi o jucărie nouă sau o gustărică în plus. Sau cine știe, poate să-l duci la un toaletaj profesional. În plus dacă nu ai o pisică, ce zi poate fi mai bună decât azi pentru a adopta una. În fost acesta este cel mai frumos cadou pe care o pisică orfană îl poate primi. Dacă ești un fan al pisicilor cu siguranță trebuie să-ți arăți cumva aprecierea față de ele în această zi.

14 OCTOMBRIE ESTE: 

Ziua obezității animalelor

Uită-te la animăluțul tău de companie, cum ți se pare că arată, e oare într-o formă bună sau o fi prea plinuț? Dacă răspunsul tinde mai mult spre a doua variantă, atunci este timpul să te gândești la dieta micuțului tău companion.

Un animal de companie plinuț poate deveni obez, într-un timp relativ scurt. Iar un animal obez este la fel de nefericit ca un om cu aceeași condiție. Va suferi aceleași probleme, mai ales lipsa libertății de mișcare care poate deveni un factor psihic extrem de perturbator pentru animale.

Motivul pentru care atragem atenția asupra acestei probleme în această zi, este pentru că azi 14 octombrie este Ziua Internațională a conștientizării problemelor legate de obezitatea companionilor. O zi în care veterinarii de pe tot mapamondul atrag atenția asupra acestei probleme care devine din ce în ce mai presantă, la fel cum devine și în rândul oamenilor. Dar dacă în rândul oamenilor situația este adresată de nenumărate ori pe an, la animale acesta este un subiect mai necunoscut.

De aceea dorim să ne folosim de această oportunitate pentru a vă aminti să tineți cont de greutatea prietenilor voștrii necuvântători, aceștia nu vă pot spune când obosesc prea repede, îi dor articulațiile, mușchii, inima, simt durerea unei hernii, nu pot respira sau au orice altă problemă legată de grasimea în exces.

Noi suntem gardienii lor împotriva îngrășării deoarece noi avem puterea de a hotărâ când și cât mânâncă. De aceea este important să avem un program fix de hrănire a animăluțelor noastre și să nu cedăm în fața rugăminților acestora de a încălca acest program.

În plus este important să discutăm cu medicul veterinar pentru a afla care este greutatea optimă a companionului nostru. Iar în caz că acesta a luat în greutate să cerem ajutorul veterinarului pentru a vedea care sunt căile optime de slăbire. În plus dacă animalul nostru este deja supraponderal, este imperativ ca acesta sa fie dus la veterinar regulat pentru a ne asigura că nu dezvoltă nici o complicație datorită grăsimii în exces.

Noi, la Homeovet, vă stam la dispoziție cu sfaturi și îndrumări pentru ca animăluțul dumneavoastră să aibă o viață cât mai bună și mai sănătoasă, lipsită de obezitate.

Vă recomandăm să sunați oricând aveți nevoie de un sfat sau vă faceți griji pentru greutatea companionului dumneavoastră.